Texelrace

De Texel Race is een windsurfwedstrijd rond het eiland Texel en wordt jaarlijks gehouden in september. Tevens is deze wedstrijd de finale voor het Nederland kampioenschap marathon. Dit jaar zal de wedstrijd worden gevaren op 22 september start om 10.30 uur met een mogelijke uitwijk naar zondag de 23e. De Texel Race is een van de zwaarste surfwedsrijden, over een afstand van ca. 100 kilometer met zeer wisselende omstandigheden op Noord- en waddenzee. Er kan alleen worden meegedaan op uitnodiging. Hiervoor zijn een aantal wedstrijden geselecteerd waar de potenciële deelnemers zich kunnen kwalifceren.
Ook als niet deelnemer is het leuk om te kijken naar de wedstrijd. Vanaf de kant kun heb je een zeer goed overzicht waar de surfers zich bevinden. Zeker bij de vuurtoren nabij De Cocksdorp en de havenmond in Oudeschild. Als u dan ook nog uw radio afstemd op RADIO TEXEL, FM 106.1 volgt u de race op de voet met een live verslag.

D.m.v. de route kaart is de route van uw eigen adres naar Paal 9  eenvoudig te vinden. Voor de overtocht gegevens kijkt u bij de TESO en als u de overnachting nog niet heeft geregeld surft u even naar VVV Texel. Maar natuurlijk kunt u ook de link gebruiken naar Vakantiecentrum De Krim waar u de mooiste bungalows kunt boeken of een leuk plaatsje voor uw tent kunt reserveren. Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van de camping op Vakantiecentrum De Krim.


Selectie procedure
De Texel Race zal met onderstaande selectie 50 deelnemers uitnodigen om mee te doen aan de Texel Race 2001. Uiteraard behoud de stichting zich het recht voor surfers op persoonlijke titel uit te nodigen. Dit jaar zullen ook uit de internationale top een selectie worden gevraagd mee te varen met de Texel Race.

- 12 beste deelnemers van de Texel Race 2000
- 20 beste deelnemers van Den Helder - Cocksdorp v.v. (niet gevaren in 2001, geen wind)
- 5   beste Texellaars

Aangevuld met onderstaande tot 50 deelnemers
- verder een nader te bepalen aantal nationale- en internationale deelnemers die zich kunnen
 kwalificeren tijdens andere wedstrijden op gebied van marathon surfen bij voorkeur aan open
 water.

Door overlapping van het deelnemersveld zijn er veel dezelfde deelnemers uit bovenstaande selectie. We maken daarom van zoveel mogelijk wedstrijduitslagen gebruik.
Heeft u nog een goeie wedstrijd aan te melden. Stuur ons even een mailtje met de gegevens van de wedstrijd. U mag ons ook de uitslag doorsturen, graag met vermelding van welke wedstrijd, datum, naam en e-mail adres.
Als u niet bent gekwalificeerd via een van bovenstaande wedstrijden en toch denkt in aanmerking te komen voor deelname aan de Texel Race, vul dan het sollicitatie formulier in. De stichting zal deze gegevens meenemen voor beoordeling wie mee mogen doen in 2001. Medio augustus maakt de stichting bekend welke deelnemers mee mogen varen.

Voormalig texelrace

Round Texel 2015 - Mooi snel rondje surfen