Texelrace

Wat te doen op Texel?

blog

Texel is de grootste Nederlandse Waddeneiland. Het is een prachtige plek waar veel te doen is. Je vindt er veel natuur, voldoende recreatie en de mensen zijn er erg gastvrij. Als je van watersport houdt is Texel ook the place to be, daar je er kunt windsurfen, kanoën, duiken en denk ook aan wadlopen; een leuke manier om fysiek bezig te zijn en een groot deel van het eiland te zien.

 

Ben je van plan om een of meerdere dagen door te gaan brengen op Texel. Bekijk dan eens wat je er allemaal kunt doen. Een korte vakantie of langere wandel- of fietsvakantie is ook een van de populaire bezigheden op Texel. Meer tips over Texel op weekendjetexel.net.

 

Weekendje Texel

Of je nu wilt gaan wandelen, fietsen of een minivakantie wilt doorbrengen op Texel. Texel biedt gelegenheid aan alle type buitensport en is uitermate geschikt om met kinderen te vertoeven. Boek je vakantie vooraf online en geniet van het landschap, de kust en de aardige mensen.

 

Een bezoek met kinderen op Texel kan zorgen voor een unieke ervaring en kan een groot avontuur worden. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes op het eiland waar u uren mee zoet bent. Wandel of loop van hotel naar hotel of verblijf in een van de prachtige bed and breakfast locaties.

 

Sporten op Texel

Naast de watersportactiviteiten op Texel zijn er ook andere mogelijkheden om te sporten op dit Waddeneiland. We hebben het al over wandelen en fietsen gehad maar denk ook eens aan skeeleren bij goed weer of indoorzwemmen bij slecht weer. Op deze manier zijn er altijd wel dingen om te doen op Texel; een eiland met veel mogelijkheden.

 

Eten en drinken op het grootste Waddeneiland

Heb je wel een eens bierproeverij gehad op Texel? Dit is je kans. Drink een lekkere ‘Texelse’ in het gezelschap van vrienden en of familie. Een bierbrouwerij bezoeken is een leuke manier om je tijd door te brengen bij slecht weer.

Op Texel weten ze ook wat lekker eten is! Er zijn genoeg leuke, maar ook lekker restaurants waar ze je met veel gastvrijheid ontvangen. Niet alleen vismaaltijden maar ook heerlijke schotels en vleesgerechten zul je hier vinden.

06-01-2017

Nu de zomervakantie steeds dichterbij komt, wordt het tijd om plannen te maken! Hoewel tropische bestemmingen en bruisende steden de interesse van veel vakantiegangers trekt, moet een vakantie in eigen land zeker niet onderschat worden! Nederland heeft veel moois te bieden en is tevens een stuk vriendelijker voor je portemonnee. We vertellen je graag meer over de mooiste bestemmingen voor een vakantie in Nederland.
 

Proef een Skuumkoppe op Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en perfect voor een vakantie in eigen land. Voor de natuurliefhebbers zijn er voldoende fiets- en wandelroutes uitgestippeld om op een actieve manier de mooie natuur te ervaren. Verder biedt het eiland veel watersport mogelijkheden. Sta jij niet graag stil? Ga dan de zee op met een windsurfplank of kano en beleef een actieve vakantiedag. Een andere leuke activiteit op Texel is het bezoeken van de Texels Bierbrouwerij. Kom meer te weten over de bijzondere Texelse speciaal bieren tijdens een rondleiding en proeverij. Reserveer hiervoor wel even online om zekerheid te hebben van een plek.

 

Fietsen in Drenthe

Fietsen is typisch Nederlands en de ideale manier om je te verplaatsen tijdens door het prachtig, variërende landschap. Boek daarom een fietsvakantie Nederland en trek eropuit! Waarschijnlijk zal het heuvelachtige Limburgse landschap of de Veluwe het eerst in je opkomen. Deze gebieden zijn erg populair onder fietsend Nederland en hebben een grote variëteit aan fietsroutes en bezienswaardigheden. Mocht je deze streken eens onder de loep hebben genomen, dan is het schilderachtige Drenthe een interessante optie voor een fietsvakantie. Neem hier een kijkje in Zuidlaren, Orvelte en het indrukwekkende kamp Westerbork. Vergeet tijdens je vakantie in Drenthe niet het door water omgeven boerendorpje Giethoorn te bezoeken. Maak hier een boottochtje en geniet van deze Hollandse parel!

 

Zon, zee en zand in Scheveningen

De temperatuur stijgt en je krijgt steeds meer zin om je vakantie aan zee door te brengen. Gelukkig behoort dit tot de mogelijkheden in Nederland en zijn er talloze mooie vakantiebestemmingen aan de kust. De meest populaire kustplaats in Nederland is Scheveningen. Bezoek dit strand tijdens de hete zomerdagen en verken de zee op een powerkite of supboard. Na deze actieve bezigheden kun je lekker loungen in één van de vele strandtenten. Onze persoonlijke favoriet is strandtent Solbeach Scheveningen. Hier kun je terecht voor een zomerse BBQ of highbeer terwijl je lekker luiert op loungestoelen en geniet van een zomers muziekje.

14-06-2017

OP VAKANTIE IN EIGEN LAND, WAAROM OOK NIET?!